fbpx
Loading. Please wait...

Вал и дълбокото синьо море

Вал и дълбокото синьо море

Здравейте, приятели!

Днес искам да споделя с Вас една кратка фото сесия, която осъществихме с моята прелестна приятелка Вал. Снимахме може би по това време миналата година. Всъщност трябва да е било по-рано, защото си спомням ледения и силен вятър.

Обичам разходките край морето и меланхолията. И обожавам вятъра, макар и вледеняващ. Само той може да вае толкова красиви извивки в косите, в роклите, да прави морета и вълни насред полета.

Когато снимам приятели, усещам много повече свобода. Мога да си позволя по-дръзки пози, обработки и зная как да изкарам усмивки или искри в очите им. Надявам се, споделяйки тези сесии да привлека повече хора, които биха искали точно това за себе си. Колкото по-дълго снимаш, толкова по-неприемливо става да показваш кадри без фокус, прекалено инста обработки, кадриране против правилата, преекспониране или недоекспониране, шум и всички останали непрофесионални неща, заради които много колеги биват вземани на подбив от други колеги.

Очакванията и от самите клиенти стават все по-големи. По-любопитните се интересуват, четат много, гледат много сесии, а доста вече и снимат. Всичко това е прекрасно, защото така изграждат в себе си култура, естетика, вкус. Но малко от тях си дават сметка, че в интернет попадаш на най-харесваните, най-популярните и най-добрите кадри. Отделно всеки от нас прави хиляди кадри и показва много малка част от тях – само най-добрите. И всъщност това, което виждаме в интернет е само най-най-най- доброто в света. На едно събиране на Фото свят в Пловдив Влади Балевски говори точно по този въпрос. А аз бих допълнила и че голяма част от колегите споделят в профилите и сайтовете си кадри, които са допълнително обработени с фотошоп. Т.е. те са предали кадрите в един вид на клиент, а ги “тунинговат” допълнително, когато публикуват в сайтовете си.

Понякога всичко това ми идва в повече и ми се иска да изтрия всичко, което зная и което се опитва да ме вкара в рамката и кадрите от калъп. Тогава избирам някой познат и тръгваме на някъде да снимаме, както си ни харесва, не както трябва и както се прави 🙂

Приятно гледане!

Бъдете смели и вдъхновени!

Елена

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Проверка дали си бот? :-) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts