fbpx
Loading. Please wait...

Nessebar Old Town by Elena Hristova-Elenhen

Nessebar Old Town by Elena Hristova-Elenhen.

Здравейте, приятели. Днес споделям една свежа и прясна история.
Идеята на всичко беше да тествам новия безогледален Canon R .

По време на 8-мия международен форум на сватбените фотографи и видеооператори тази седмица ми беше предоставена тази възможност.

Аз не съм от хората “техничари” и обикновено подхождам доста емоционално към техниката, която използвам. Или се харесваме и си работим като тийм, или сме си прекалено чужди и не ни се получава.

В този Канон откровено се влюбих! Обикновено, когато се влюбвам е по английски – “falling in love” – със синини и прочие. И с него стана така – завършихме в спешното, но слава Богу само с леко одраскване 🙂

Не беше любов от пръв поглед – стори ми се прекалено модерен и лъскав в началото. Но се разходихме. Пробвах го в пържещо слънце и много затворена бленда – все неща, които обикновено се опитвам да избягвам. Изтормозих го доста. Снимах в серии. Снимах движещи се обекти. Изпробвах го с един от неговите китови обективи – 50мм/1,2, както и с моята любима стара Сигма 24мм/1,8 и преходник.

И изненада! Старият обектив, който бях отписала, заработи учудващо добре и точно, фокусираше бързо, нямаше блърове по ъглите, макар и с преходник. И щом “старият” го одобри, започнах и аз да го харесвам. Въртях се с него, снимах си напред-назад и въобще забравих, че във всеки български град се случват какви ли не безумни ремонти и разкопки и Несебър съответно не прави изключение. Незнайно как попаднах на някакво заострено желязо, което стърчеше от камъните неадекватно и необяснимо. Имаше малко кръв и сополи, но не беше страшно! 🙂

Пробите продължиха и след това в хотела – изпровах любимите си пресети, които обикновено ползвам на 30-50%. Той успя да ги понесе на 100%, което може само да говори за това колко много детайл може да се изкара от сенките и светлите части. Това е особено важно за мен, защото в сватбения ден често много бързо сменяме локациите, често снимаме в жарко слънце или много тъмни ресторанти с ярки и усилени цветни светлини.

Със сигурност атестацията ще продължи, но засега ме обземат само романтични спомени 🙂

Оставям ви с галерията и една молба за искрен съвет – да го вземам ли или да чакам следващия 🙂

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Проверка дали си бот? :-) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts