fbpx
Loading. Please wait...

Black Flower Manuela by Elenhen

Black Flower Manuela by Elenhen е едно от нещата, които пропуснах да споделя покрай еуфорията със студиото. Тази година ми беше страшно късметлийска и ползотворна. Изпълних толкова много фотографски мечти, снимах на класически места, както винаги ми се е искало. Такова снимане падна, че чак забравих да споделям. Много съм щастлива за лавандулата най-вече. Миналата година имах един свободен ден и когато всичко вече беше уредено – заваля. Въобще не бяхме подготвени и си останахме с по пет кадъра на Павлина. Тази година наваксвам упорито.

Обичам контраста и неочакваните съчетания, вълшебните цветове и много, много цветя и природа. Красива жена, красива рокля и красива природа около нея – така виждам аз хубавия кадър. Обичам и градските портрети, но като цяло, друго си е да “хванеш баира”, да попиеш малко природа, да подишаш аромат на билки и цветя и да се оставиш на творческата вълна да те отнесе далеч от реалността. За мен този контраст на цветно и черно в сесията, на градско момиче и поле говори за крайни емоции и трансформация. Там, където се сблъскват две противоположни взаимноизключващи се, винаги се ражда нещо ново, различно и от двете. Обичам непредсказуемите портрети. Всеки очаква да види красавица в казино, на фона на градски светлини, в кафене или хотелска стая, но на полето?! Малко странно. Явно нещо я е извадило от зоната на комфорт, променило я е и я е отвело там, където никой не очаква да стигне. В случая Мануела го изигра брилянтно!

Мястото, което избрахме, остава в сянка следобяда и няма пчели. Слънцето залязва зад висок пояс дървета, между чийто клони тук-там се показват слънчеви лъчи и образуват вълшебно боке. И така се ражда още един контраст – топлите цветове в бокето от слънчевите лъчи и студените сини нюанси на лавандулата, която е в сянка. Обожавам си малкото обективче на Канон в такива моменти – заради цветовите нюанси, които улавя и това вълшебно боке. Много хора се оплакват, но аз моят си го обичам и не мисля да се разделям с него. Или имам уникална бройка без дефекти, или просто толкова го обичам, че той не смее да ме разочарова 🙂

Приятно гледане и спомняне! И бъдете вдъхновени! <3

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Проверка дали си бот? :-) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts