fbpx
Loading. Please wait...

Италия на Екс! by Elenhen

Италия на Екс! by Elenhen. Едно албумче от бързото ни трипче до Италия. Пътуването беше толкова кратко и мина толкова бързо, че си мислих, че нямам никакви снимки, но днес като ги отворих.. Май съм се объркала – много са! :)) Никога не съм имала виждане за архитектурната фотография и все още нямам. Затова и снимките нямат никакви претенции за фотографска стойност. Това е просто едно разказче в снимки за едно много кратко италианско пътуване.

Всичко се случи изключително бързо, защото се оказа, че имам свободна седмица в началото на сватбения сезон, без детски сесии, без нищо! И решихме да потеглим веднагически! Не знам защо ми хрумна, че най-бързия вариант за организиране е с агенция и автобус.. Голяма грешка, не я правете! Не е приятно, не е евтино, не е бързо! :))) Голямата романтика на Венеция я изживяхме, недоспали в автобуса, неизкъпани и стоварени в 8 сутринта на пристанището, откъдето тръгва корабчето към Венеция. Другите дни не беше по-различно и така и не влязохме в ритъма на автобуса и препускането, но по снимките това не личи :)))

Минахме през Венеция, Верона, Пиза, Флоренция и няколко държави транзит :))) Обобщени не препоръчвам Венеция, ако не сте били там, не е задължително да отидете. Наистина мирише, наистина има много разрушени сгради, плъхове и мизерии плуващи по повърхността на водата. Навсякъде е пълно с туристи, по всички малки затънтени улички, по капанчетата и няма миг, в който да останеш насаме с Венеция и да я усетиш. Но пък лампите явно много са ме впечатлили, защото имам няколко стотин снимки на лампи 🙂

Верона е съвсем друго нещо – града на Ромео и Жулиета. Изключително кокетен град. Напомня ми на любимия Пловдив, неслучайно. В древността обаче Пловдив е бил много по-богат от Верона и Пловдивският античен театър е идентичен като архитектура с Арена ди Верона. Романтични са уличките, ресторантчетата, спокойно е и уютно там. Навсякъде се продават гърдите на Жулиета като сувенири или магнити 🙂

В Пиза бяхме по залез. Освен дворът на чудесата, няма друга по-впечатляваща архитектура. Вече е забранено да се гази в тревата и няма как да си направиш олигофренска снимка как подпираш кулата, голяма драма :))

Флоренция е класика. Прекарахме цял ден там. Много пищна, много богата, много културна. Естествено и тук го имаше момента с туристите, но пък случайно мернахме плажен бар на реката и успяхме малко да си поемем дъх от еуфоричните крясъци на туристите :))

Красиво е, вкусно е, ароматно е в тази Италия и искам пак! По малките улички, в малките градчета, в кокетните ресторантчета, някъде далеч от тълпата, където е истинската Италия :)))

Приятно гледане/пътуване! Бъдете вдъхновени! <3

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Проверка дали си бот? :-) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts